17 Aralık 2013 Salı

Diş Buğdayı da yapmıştık evvelden...



Kızımın dişleri 7 aylıkken çıkmıştı, dişi çıkmasından 1 ay sonra ancak bir hafta sonuna denk getirebilmiştim diş buğdayımızı:) Menümüz çok çok da detaylı değildi, pastamız nefisti:) Kızım da keman yayı seçerek babasının yolundan gideceğinin ilk belirtilerini göstermiş oldu:)

Menü;
Diş buğdayımız :)
Susamlı-haşhaşlı simit
Nişasta kurabiyesi
Kısır
Buzluk Böreği (olmazsa olmazım)

Diş Buğdayı:

Malzemeler:
2,5 su bardağı buğday
1,5 su bardağı şeker
süslemek için kuru meyveler, renkli şekerler

Hazırlanışı:
 Buğdayı yıkayıp süzdükten sonra üzerine aşacak kadar su ekleyin ve düdüklüde yarım saat kadar kaynatın, altını kapadıktan sonra  şekeri ekleyin. Soğuduktan sonra kaselere paylaştırın ve üzerini dilediğiniz gibi şekerlerle meyvelerle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder