28 Nisan 2013 Pazar

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Tam Buğday Unlu Kek

Kek yapmanın ufak sırları varmıs. Bence tüm malzemeler homojen olana kadar cılgınlar gibi karıstırılmalı harc. Ama öyle değilmiş:) Kabartma tozu önceden konsun ki tüm malzemeye zerk etsin. Öyle de değilmiş:) Kek hamuru çok fazla karışmaz ve un ile kabartma tozu en son eklenir, azcık hamura yedirilir kalıba hemen dökülürmüş:))

Havuçlu tarçınlı en sık yaptıgım kektir, kendi damak zevkime göre istersem. Yoksa üzümcü bizimkiler. Ama tabiki benim dediğim oluyor;) Mutfakta mis gibi tarcın kokuları yayılıyor...

Malzemeler:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt veya yogurt
0,5 su bardağı sıvı yağ
0,5 su bardağı ılık su
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 yemek kasıgı tarcın
1adet büyük boy havuc
 0,5 su bardağı irice cekilmiş ceviz
3-3,5 su bardagı tam bugday unu

Hazırlanışı:
Önce yumurta ve şekerimizi çırpalım. Akabininde havuç ve cevizleri ekleyip karıştıralım. Tarçını da ekledikten sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim. Margarinle yağlanmış kalıba kek harcını dökelim. Kalıbı birkaç kez tezgaha vurmak lazımmış ki hava kabarcığı kalmasın. 180 derece fırında ilk 20 dk.açmadan pişirelim. Yaklaşık 35-40 dk.sürüyor ortalama süresi. İşte pişti kekimiz, hadi yiyelim:) Kalıptan hiç bir zaman sogumadan cıkarmaya calısmayın. Soguduktan sonra efendiler gibi cıkıyor, merak etmeyin:)

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder