11 Temmuz 2013 Perşembe

Peynirli Poğaça

Bu tarifle pastane poğacasına yaklastım:) Hem de mayalama beklemeden, kabartma tozu kullanarak. bu tarifle 15 adet minik poğaçamız oldu, çıtır çıtır, hafif de kıyır kıyır.



Malzemeler:
1/2 su bardağı yoğurt
125 gr eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 kase ezilmiş beyaz peynir
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yumurta
aldığı kadar un
içi için yarım kalıp beyaz peynir

Hazırlanışı:
Yumurtanın beyazı, sirke, yağ, yogurt, mahlep ve tuzu karıstırın, kabartma tozu ve unu ekleyerek yumusak bir hamur elde edin.  15 dakika kadar hamuru dinlendirin. ceviz büyüklüğünde parcalar alarak içerisine ezilmiş peyniri ekleyin, hamur bezesini kapatarak elinizde yuvarlayın, kapatma kısmı alta gelecek sekilde tepsiye dizin, yumurtanın sarısını sürüp üzerine susam serperek 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun:)

2 yorum:

  1. ellerinize sağlık, bende bu tariften yapıyorum. :))

    YanıtlaSil
  2. mahlep tuzlulara çok yakısıyor cidden:) sizin de ellerinize saglık:)

    YanıtlaSil