17 Aralık 2013 Salı

Damla Çikolatalı Kek

Kekin her türlüsünü denemekteyim, her türlü gideri var çünkü, komşudan gelen tabağı boş göndermek yerine, işe gelirken kahvaltı yerine, akşam yemek sonrası çayın yanına...Bu kek akşam akşam çikolata yeme dürtümü de bastırdığından yapıyorum bu aralar. Bir de aylardır blogumla ilgilenmediğim için yapıp da fotoladıklarımı bugün döktüm teker teker:)

Malzemeler:
3 Yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yogurt
1/2 su bardağı zeytin yağı
1/2 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un (harç unu yedikçe ekleyin)
 1 su bardağı damla çikolata (buzdolabında beklemiş olsun)

Hazırlanışı:
Şeker ve yumurtaları çırpalım, yağ, su ve yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edelim. Un ve kabartma tozunu da karışıma ekleyin, damla çikolatalarımızı bu esnada harca ekleyin ve tahta bir kaşıkla yedirip çok fazla karıştırmadan margarinle (tereyağı tabi ki;)) yağlanmış kek kalıbına harcı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ilk yarım saat fırın kapağını kesinlikle açmadan 40-45 dakika keki pişirin.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder