17 Aralık 2013 Salı

Nutellalı Kek

Nutella bizim memlekette dillere destan, ben çikolata kremalarına pek de sıcak bakmıyorum açıkçası. Eşim kavanozun dibinde uyur, bir de kaymak üstüne sürer yer, o kadar delisi yani. "Kek yapayım, neli kek yapayım" derken "nutellalı yap" dedi:) Evde kahvaltıyı gözünü açamadığı için yapamadığından, okul kantininde bişeyler atıştırmasındansa hafta sonları mutlaka bir tatlı, bir iki de tuzlu pasta börek yapmaya gayret ediyorum. Bu kek de pop keki aratmayacak cinsten:)

Malzemeler:
3 Yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yogurt
1/2 su bardağı zeytin yağı
1/2 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un (harç unu yedikçe ekleyin)
Buzdolabında muhafaza edilen nutella

Hazırlanışı:
Şeker ve yumurtaları çırpalım, yağ, su ve yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edelim. Un ve kabartma tozunu da karışıma ekleyin, tahta bir kaşıkla unu yedirip çok fazla karıştırmadan margarinle (tereyağı tabi ki;)) yağlanmış kek kalıbına harcı dökün. Bir tatlı kaşığı yardımıyla harcın ortasına birer kaşık sert nutellayı bırakıverin, tüm kalıbı bu şekilde çevreleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ilk yarım saat fırın kapağını kesinlikle açmadan 40-45 dakika keki pişirin.

not: Eğer nutella oda sıcaklıgında olursa kek pişene kadar harca çok fazla yayılıyor, ve kalıbın altına iniyor, bu da keki kalıptan çıkarırken zorlanmanıza neden olur. Ama donmuş olursa kekin tam ortasında kalıyori.

Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder