16 Ocak 2014 Perşembe

Ayva Tatlısı

Tatlının her türlüsü kilo demek ama meyve tatlıları pek bir masummuş gibi geliyor:) Gerçi ister masum olsun ister günahkar, akşam yemeği sonrası alışkanlıktan olsa gerek damağımız şerbetli bişeyler arıyor malesef. Kış aylarında da koca koca yumuşak ekmek ayvaları varken tatlısını yemeden yaz gelmesin dedik:)

Malzemeler:
3 ayva (çekirdeği, kabuğu hepsi lazım bize)
1 bir ayva için tepeleme 4 çorba kaşığı toz şeker
3-4 tane karanfil
1 çubuk tarçın
Üzeri için isterseniz kaymak ya da dondurma

Hazırlanışı:
Ayvaları güzelce yıkayın ve soyun, ikiye bölün, çekirdeklerini ve ortasındaki beyaz kısmı çıkarın, karnıyarak tenceresi gibi yayvan bir tencereye önce ayva kabuklarını üzerine de ayvaları dizin, çekirdekleri ve karanfil tarçını aralara sepeleyin. Her bir ayva yarısının çukur kısmına 2'şer çorba kaşığı toz şekeri ekleyin, ayvaların hizasına gelecek şekilde su koyarak kısık ateşte pişmeye bırakın.Kısık ateşte yumuşamaya başlayan ayvaların altını açın, şerbet iyice suyu çekip ağdalaşsın, böylece hem ayvalar parlak kalıyor hem de şekerde karamelize bir tat oluşuyor. Soğuduktan sonra ister fındık cevizle, ister kaymakla, isterseniz de benimkiler gibi sade servis edin:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder