9 Temmuz 2013 Salı

Şeker Hamurlu Kurabiye

İlk denememi prova mahiyetinde yapmıstım, kızımın dogumgününden 1 ay önce:) foto çekilecek kadar güzel şekiller oldugunu söyleyemeyecegim:) bunlara daha da özendim, kurabiyesi de şekli de bu kez daha hosuma gitti:)

Malzemeler:
1 adet yumurta
125 gr tereyağı (oda sıcaklıgında)
2 su bardağından bir parmak eksik un

1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kasıgı tarcın
1 çay kasıgı toz zencefil
1 portakal kabugu rendesi

Şekil vermek için kalıplar
Renkli seker hamurları
Şeker hamurlarını açmak için nişasta
Seker hamurunu kurabiyelere yapıstırmak için az miktarda bal

Hazırlanışı:Yağı ve pudra şekerini blenderla 5 dakika kadar cırpın, sonra yumurtayı ekleyin, biraz daha cırpın. sonra portakal rendesi, tarcın, zencefil ve unu sırasıyla ekleyin, unu yavas yavas ekleyin, elinizden kurtulacak ama cok da sert olmayacak bir hamur elde etmeniz lazım.
bu hamuru 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamurları elinizin sıcagıyla yumusatın yogurarak yardımıyla 0,5 cm kalınlıgında acın, eger cubuk yerleştirmeyecekseniz 0,3 cm kalınlıgında da acabilirsiniz.  dilediğiniz şekil kalıplarla kesin, önceden ısıtılmıs 170 derece fırında 15 dakika pişirin. fırından cıkarır cıkarmaz kurabiyeleri zedelemeden fırın ızgara telinin üzerine alarak sogumasını bekleyin.

şeker hamurunu 2 mm kalınlıgında acarak kurabiyeleri kestiginiz kalıplarla kesin, kurabiyelere bal sürerek seker hamurlarını yapıstırın, dilediginiz gibi süsleyin:)

not:
1- metal kalıplar daha kullanıslı oluyor
2- kurabiyeler bir gün dinlendikten sonra seker hamuru kaplayıp posetleyince tazeligini daha uzun süre koruyor.
3- kabartma tozu-karbonat kullanmaya gerek yok, kurabiyelerin üstünün bombelenmemesi gerekiyor çünkü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder