16 Haziran 2013 Pazar

Şekerpare

Masamızda şerbetli tatlı olmazsa olmaz dedim, hem kolay hem de lezzetli mükemmel şekerparelermizin tarifi;


Malzemeler:

Hamuru için;
125 gr tereyağı (1/2 paket margarin) (oda sıcaklıgında)
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı irmik
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
aldıgı kadar un

Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
2 bardak su
çeyrek limon suyu

Üzerleri için;
fındık (ben yer fıstıgı kullandım)

Hazırlanışı:
 Öncelikle şerbet malzemelerini kaynatalım, altını kapayıp ılımaya bırakalım.
yağ, irmik, yumurta pudra sekeri ve kabartma tozunu karıstıralım, azar azar un ekleyerek yoguralım. ceviz iriliginde parcalar alarak yuvarlak sekil verelim ve üzerlerine fındık koyarak 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.  fırından aldıgımız sıcak sekerparelerimize ılık serbeti dökelim.
Afiyet olsun:)

not: ceviz büyüklüğün
de aldıgımız parcaları yuvarlak yapıp tepsiye o şekilde yerleştirelim, ortasına fındık fıstık yerleştirirken hafif yayvan sekli zaten alacaktır, siz  ekstradan bastırmayın hamurlara.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder