10 Mayıs 2013 Cuma

Kuşbaşılı Sebzeli Güveç

Bana göre en kolay yemeklerden. Evde her sebzeden azar azar kalmışsa sadece sebze soymaya zaman ayırarak yapılabilecek bir yemek:) Ha şu bir gerçek ki güveç malzemesi çigden konulur. Ama patlıcan gibi nötr tadı olan bir sebze ancak yagda kızarında lezzetlendiği için patlıcanları kızgın yaga 1 dakika olsun daldırıp cıkarmakta fayda var. Ayrıca et ne kadar güvecin en altına dizilse de sert kaldıgı için öncesinde düdüklüde yarım saat haşlayın derim, buyrun tarife geçelim;)

Malzemeler:
500 gr dana kuşbaşı (koyun, kuzu etleri yemiyorum ben)
3 adet patlıcan
3 adet orta boy patates
10-15 diş sarımsak
3-4 adet sivri biber
1/2 çorba kaşıgı salca
2 adet domates
Hazırlanışı:
Kuşbaşı etleri yarım saat kadar 3 bardak suyla düdüklüde haşlayalım, delikli kaşıkla güvecin en altına etlerimizi alalım ve haşlandıgı suyu süzerek etlerin üzerine dökelim.

Patateslerimizi 4e bölüp etlerin üzerine ekleyelim. Sonrasında çizgili soyarak iri halkalar halinde dogranmıs patlıcanları kızgın yagda 2-3 dakika kızartıp süzerek güvecimize alalım. 2ye 3e doğranmıs biberler, onların üzerine de halka dogranmıs domatesleri de güvecimize dizelim.




Yarım kasık salcayı ve dilediginiz tuz miktarını, güvecin sebzeleri hizasına gelecek kadar suyla karıstırarak güvecimize dökelim. Güvecin ağzını folyo ile kapatıp 1 saat 220 derece fırında pişirelim.

Afiyet olsun:)

3 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. Böyle bile çok güzel görünüyor. Pişmiş halinide görseydik iyiydi :) Bidahaki yapışında görürüz artık. Üşenmezsem bende deneyeceğim ;)

    YanıtlaSil
  2. Ays tesekkur edrim, gel beraber olsun;)
    :)
    Elmascim o guzel pastalari yapmaya firsat buluyorsan buna usenecegini sanmiyorum:) tesekkur ederim

    YanıtlaSil