10 Mayıs 2013 Cuma

Dereotlu Poğaça

Bir ot bir hamur işine bu kadar yakısabilir. Aynı zamanda benim gibi yumurta kokusuna aşırı duyarlı olanlar için süper bir tarif, çünkü dereotunun kokusu yumurtayı bastırıyor:) Poğaçaları mayalı da yapmayı denedim ancak kabartma tozuyla daha lezzetli oldu. Çok da kolay yapımı. İster içine peynir koyun isterseniz sade yapın, her türlü gideri var;)


Malzemeler:
125 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklıgında)
1/2 su bardağı sıvıyağı
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı yoğurt
1/2 demet kıyılmış dereotu
3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
İç malzeme dilerseniz; bir kase ezilmiş beyaz peynir



Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağı , sıvı yağı ve yoğurdu karıştıralım. Yumurtanın sarısını poğaçaların üzerine sürmek için başka bir kaba ayırıp akını , dereotu ve tuzu yağlı karışıma ekleyelim. Elenmiş un ve kabartma tozunu da ekleyerek hamurumuzu yoguralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Bu aşamada isterseniz içerisine ezilmiş peynir koyup şekil verebilirsiniz.  Yağlı kagıt serilmiş tepsiye dizerek üstlerine yumurta sarısı sürelim, 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder