26 Nisan 2013 Cuma

Tuzlu Muffin

Deniz yeni yeni ek gıdaya geçtiginde, o zamanlar kusmuyordu tabi, şekerli gıdalardan ziyade az tuzlu şeyler, ev yapımı bebe bisküvisi ...vb tariflere soyunmustum. Sonra bir baktık, çocuga yapıyoruz ama cogunu biz yiyoruz, peynirli, dereotlu, cevizli derken misafir sofralarında ilk sırama oturdu, öyle de kolay ki yapımı. Hazırda bir şey yoksa çat kapı gelen misafire anında hazır ediyordum.

Malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
bir çimdik toz şeker
3,5 su bardağı un (tam bugday ve beyaz un karısık)
İstediğinize bağlı olarak beyaz peynir veya kırık ceviz veya yarım bağ dereotu  veya haşhaş tohumu veya zeytin- zeytin ezmesi...vb.

Hazırlanışı:
Kabartma tozu ve un hariç diger malzemeleri derin bir kapta çırpma teliyle çırpalım. Çeşni olarak her hangi birşey ekleyecekseniz onu da bu karısıma ekleyelim, son olarak un ve üzerine kabartma tozu ekleyerek çok fazla karıstırmamak kaydiyle unu karısıma yedirelim. Muffin kalıplarımıza yağlayarak ya da kagıt yerleştirerek hazır ettikten sonra kalıpların agzında 1 cm bosluk kalacak kadar harcımızı kalıplara dökelim. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.

not: üzeri kuru oldugu zaman pek sevmedigim için fırından cıktıktan sonra servis tabagına alıp bu tabagı genişce bir posete sarıyorum. Ancak poşet kesinlikle muffinlere değmiyor. Soğuyup da içini çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder