23 Nisan 2013 Salı

Soğuk Buğday Çorbası

Kolay tarifler yayınla diyen, hiç ama hiç yemek yapmayı bilmeyen (ismi lazım değil)  bir arkadaşım var:) Ha şu bir gercek ki hatun şu tarifle mükemmel un kurabiyeleri yapıyor, ama sadece bunu güzel yapıyor:) Okudugunda ya telefon edecek ya da yanıma gelecek eminim:) Yaptıgın her yemeği yayınla dedi:) O kadar çaresiz düşünün. Ehuehuehu beni öldürecek.

Neyse konuya girelim artık;Yazın cacıktan sıkıldıgınızda ya da her yemegin yanına salata yapmaya üşendiğinizde imdadınıza yetişecek bir çorbadır. Yapması çok kolay, tek yapmanız gereken buğdayları haşlarken göstereceğiniz sabır:)


Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış buğday
1/2 kg yogurt (aslında ölçüsü çok da bu değil, cacıkta salatalıkların üzerine nasıl göz kararı yogurt koyuyorsak o kıvamda olacak kadar)
Tuz
Dereotu
1/2 diş sarımsak suyu

Hazırlanışı:
Buğdayı düdüklümüze alalım, kaynasın, kaynayınca altını kapayalım, 15 dakika bekletip tekrar yakalım altını. Bu işlemi 2-3 sefer yapınca buğdaylarımız artık patlar, yumusar. Haşlanmış sogumus bugdayı buzlugunuzda corbalık porsiyonlara bölerek saklayabilirsiniz. Bebek çorbalarına da koymak için ideal oluyor böylece.

Şimdi haşlanmış bugdaylarla yogurdumuzu karıstıralım, tuz dereotu ve sarımsak suyunu ekleyelim, küçük kaselerde ana yemek yanında servis yapalım.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder