Malzemeler:
6 adet yufka
İç Harcı İçin;
Yarım kalıp beyaz peynir
Maydanoz
Yufkaları ıslatmak için;
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı ılık su
Hazırlanışı:
Yufkayı tezgaha serip üzerine sıvı yağ su karısımımızdan sürüyoruz. Sonra 4 e böldüğümüz yufkalara fotografyaki gibi şekil veriyoruz. Sivri kısmı ile uç kısmı birleştirip kelebek şekli elde ediyoruz, sonra hunharca kelebegin kanatlarını birleştiriyoruz. Birleştirdiğimiz kısma iç harcı koyup büzgülü kısma doğru sarıyoruz, tepsiye tersini çevirerek yerleştiriyoruz. Tüm çeyrek yufkaları aynı şekilde tepsiye dizdikten sonra üzerine yogurt sürüp çörek otu, susam veya haşhaş ekeleyerek 220 derece önceden ısıtılmıs fırında kızarana kadar pişiriyoruz:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder