23 Nisan 2013 Salı

Midye Börek (peynirli)

Hem tadı hem görüntüsü mest ediyor bu böreklerin. Tarifi ilk gördüğümde aman dedim yaaaa ne oynuycam böyle midyeyle bilmemneyle. Sonra baktım yapımı basit, hani çıtır börekte buzluk böreginde üstüste koydugumuz yufkalar yerine tek kat yufkaya şekil veriyorsun. Oyalamıyor yani, merak etmeyin 6 yufkadan 24 böreğiniz olacak ve taş çatlasın 10 dakikada tepsiye dizmiş olacasınız:)

Malzemeler:
6 adet yufka

İç Harcı İçin;
Yarım kalıp beyaz peynir
Maydanoz

Yufkaları ıslatmak için;
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı ılık su

Hazırlanışı:

Yufkayı tezgaha serip üzerine sıvı yağ su karısımımızdan sürüyoruz. Sonra 4 e böldüğümüz yufkalara fotografyaki gibi şekil veriyoruz. Sivri kısmı ile uç kısmı birleştirip kelebek şekli elde ediyoruz, sonra hunharca kelebegin kanatlarını birleştiriyoruz. Birleştirdiğimiz kısma iç harcı koyup büzgülü kısma doğru sarıyoruz, tepsiye tersini çevirerek yerleştiriyoruz. Tüm çeyrek yufkaları aynı şekilde tepsiye dizdikten sonra üzerine yogurt sürüp çörek otu, susam veya haşhaş ekeleyerek 220 derece önceden ısıtılmıs fırında kızarana kadar pişiriyoruz:)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder