Malzemeler:
6 adet yufta
5 normal ebatlarda patates
1 orta boylarda soğan
Patatesi kavurmak için 2 yemek kasıgı kadar sıvı yağ
tuz, karabiber, pul biber
Yufkalara sürmek için 250 gr margarin (tereyagı kullanıyoruz ezelden)
Börekleri ıslatmak için bir kasede su
Hazırlanışı:
Patatesleri soyup tuz ekleyerek haslayın, yumusadıktan sonra süzün ve ezin. Soganları ince ince dograyarak tavada sıvı yag ile cevirin, üzerine ezilmiş patatesleri ekleyerek 5 dakika kadar kavurun, tuz ve diger istediğiniz baharatları ekerek altını kapatın.
Bir yufkayı tezgahınıza serin, üzerine eritilmiş margarin sürerek her yerine bulayın, 2. kat yufkayı da bu yufkanın üzerine serin. Aynı sekilde yaglayın. Bu 2 katlı yufkayı önce 4e sonra her bir ceyrek dilimi 3e bölerek 12 parca elde edin. Her bir parcanın geniş kısmına patatesli içlerden yerleştirerek kenarları kapatıp sivri kısmına dogru sarın.
Geniş bir kaseye doldurdugunuz suya böreklerinizi batırın, cıkarın ve bir tepsiye dizerek bu sekilde buzlugunuza atın. Pişirmeden önce buzluktan cıkardıgınızda yine bir kasede suya batırarak tepsiye dizin, üzerine yogurt sürün (yumurtayı minimum tercih edenlerdenim), susam hashas tohumu veya cörek otu ekerek önceden ısıtılmıs 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder