Tarifi ev cini blogunda buldum, çok da hoşuma gitti, teşekkür edeyim burdan kendisine. Çok anlamıyorum ya umarım yanlıs birşey yapmamısımdır link verme ya da alıntı yapma konusunda, öyle ise de mazur görün lütfen beni, öğrendikce telafi ederim hatalarımı:)
Malzemeler:
- 1/2 kg kıyma (dana döş ve çift çekilmiş- ben ilk denememde evdeki kıymayı kullandım, dananın neresiydi bilmiyorum ama fena olmadı, çok farketmiyor, rahat olun:D )
- 1/2 çay bardağı çekilmiş kuru ekmek (yine ilk denememde yoktu ev yapımı galeta unum, köfte harcına katacagım suyu 4 dilim bayat ekmegin üzerine döküp beklettim, o da fena olmadı, ama çekilmiş ekmekle daha güzel tabiki)
- 1/2 çay bardağı su
- 1/2 yemek kasığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1/2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 büyük kuru soğan (tupper mini şefle çok ince kıydım, elle ince kıyabilir ya da rendeyelebilirsiniz de)
Hazırlanışı:
Kıyma, ekmek içi, suyu ve tuzu 10-15 dakika kadar yoğurun, ekmek içleri iyice yumuşasın, suyla kıymanın içine zerk etsin. Kapaklı bir kapta 24 saat bu şekilde buzdolabında dinlendirin.
Ertesi gün soğan ve limon suyunda köpürterek erittiğiniz karbonatı da kıymamıza ekleyin, iyice yogurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. ben inegöl köfte şekli verdim, ancak tavada pişirecekseniz yatsı köfte şekli yapmak daha mantıklıymış, içi pembe kalıyor cünkü köfteler tombul oldugunda. şekil verdikten sonra da bir kaç saat dolapta dinlendirin. buzluga atacaksanız şekil verdikten hemen sonra atabilirsiniz. buzluktan cıkardıktan sonra 15-20 dakika bekletip kızdırılmış yagsız tavada kızarana kadar pişirin.
Yanına salata, acılı ezme ve baharatlar çok güxel gidiyor. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder