Ben Esradan tahinli çıtırları denemiştim ilk olarak çok çok lezzetli ve kolay bir tarif, en kısa zamanda ben de yayınlarım:)
Malzemeler;
1/2 paket hazır baklava yufkası
Sosu için;
(sosta 1 adet yumurta vardı, patatesli yaparken koydum, peynirliye koymadım, farkeden bişey olmadı. En azından yumurta kokusu gelmedi)
1su bardağı süt (Süt yerine 2. denememde su koydum daha çıtır oldu)
1çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Patatesli İç için;
4 adet haslanmıs patates
1 kuru sogan
1 yemek kasıgı sıvı yağ
tuz pul biber
Peynirli İç için:
Yarım kalıp beyaz peynir
Yarım demete yakın maydanoz
Hazırlanışı:
Patatesli harç;soganı 1 yemek kasıgı yagda pembeleşene kadar kavurup haşlanmış ezilmiş patatesi de ekleyip kavuralım, baharat ve tuzunu da ekleyip altını kapatalım.
Peynirli harç; yıkanmış maydanozları peynirle ezerek karıştıralım.
Süt (veya su), sıvıyağ ve kabartma tozunu geniş bir kapta cırpalım. Yufkanın 1 tanesini serip üzerine hiç bir şey sürmeden ikinci yufkayı serin ve üzerine hazırladığımız sostan sürelim.Bu şekilde 5 adet yufkaya sos sürerek üst üste dizin.İç malzemeyi bu yufka dizisinin üzerine serpiştirerek rulo halinde sarın. ruloları 4er cm eninde keserek tepsinize yerleştirin. Yumurta sevmedigim için ben üzerine yogurt sürdüm, dilerseniz çörek otu, susam veya hashas tohumuyla renklendirebilirsiniz. Önceden ısıtılmıs 230 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun:)
birinci yufkaya sostan sürmedik ikinci katta sürdük, diğer katların hepsine mi süreceğiz yoksa birer kat atlayarak mı orayı anlayamadım işte....
YanıtlaSililk kata sürmüyoruz, sonraki her kata sürüyoruz 5. kata gelene kadar. ilk kata sürmememizin nedeni dağılıyor sürüldüğü zaman, bu yüzden es geciyoruz. afiyet olsun:)
YanıtlaSild
YanıtlaSil