19 Nisan 2013 Cuma

Kadayıf Tatlısı

Daha önce de yazmıstım ya, bizim evde kadayıfları babam yapar. Ama Ankarada üst komşumuz, Hataylı Birtan Teyze olana kadar:) Onun elinden kadayıf yedikten sonra babamın bir yerde hata yaptıgına kanaat getirdim:) Bir iki püf noktasını becerdikten sonra yumusacık ama hamur olmayan bir tepsi kadayıfınız oluyor:)

Malzemeler:
500 gr tel kadayıf
1-1,5 su bardağı çekilmiş fındık veya fıstık veya ceviz
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
3,4 tane karanfil ve bir çubuk tarçın

Hazırlanışı:
Öncelikle şerbeti hazırlayın, tencerede şeker su ve karanfil tarcınları kaynayamaya cıktıktan sonra 20 dakika daha kaynatıp altını kapatın.

Tel kadayıfı büyükçe bir kaba alıp didikleyelim, kimisi ufak parcalara ayırıyor, keyfinize kalmıs. ama bu kap bayagı bir büyük olsun ki rahat rahat didikleyin ve eritilmiş tereyagı ile sıvı yagı üzerine boca edip her yerine yedirmeniz kolaylassın. Sonra kadayıflarımız yarısını tepsiye dizelim, bir güzel bastıralım, yagladıgımız için tekrar birbirine girip hamur olmayacak merak etmeyin:) Bunların üzerine ceviz içini serip geri kalan kadayıfları da tepsiye bastırarak yerleştirin. 230 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Fırından cıkarmanıza yakın serbete serce parmagınızı batırın, elinizi yakmayacak ama ısıracak sıcaklıkta olması lazım. Yogurt mayalar gibi. Fırından çıkardıgınız kadayıflar da 5 dakika kadar soguduktan sonra şerbeti üzerine dökün.

şerbet de kadayıf da ne ılık soguk ne de sıcak olmalıdır. İkisini de ocaktan-fırından indirdikten sonra 5 10 dakika dinlendirip birleştirin. Üzerine Allah yarattı demeden ne ekerseniz ekin, bir güzel yiyin:)

Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder