Malzemeler:
2 yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı sıvı yağ (100 gr tereyagı da kullanabilirsiniz)
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı zencefil
1 su bardağı sıcak suda beklemiş kuru üzüm
Hazırlanışı:
Öncelikle fırınınızı 170 derece getirin, ısına dursun. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın, sıvı yağ, yogurt ve zencefili ekleyin. Kabartma tozu ve unu baska bir kapta harmanlayın, üzümleri de bu un karısımının içinde biraz çevirdikten sonra diger malzemelere ekleyin. Yaglanmıs muffin kalıplarına dökün karısımı. Yaklaşık 40-45 dakikada tam pişiyor muffinler. Üzerine krema krem şanti ile süsleme yapacaksanız fırından cıkar cıkmaz her muffine yarımsar tatlı kasıgı süt gezdirin.
not: Muffinde anladıgım şu oldu; ben harcı genelde biraz sıvı yapıyordum
yumusak olsun mantıgıyla, ama muffin yayılıyordu. dikine dogru kabarsın
istiyorsanız kıvamı azcık koyu yapılacakmış, bu ayrıntıyı unutmayın.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder