2 Mart 2015 Pazartesi

Elmalı Turta

Elmalı her türlü pasta kurabiye makbul bizim evde, ablam da çok sever, onun yanına gittiğimde de yapmayı düşünüyorum, tek tek elmaları bohçalamaktansa bu tarif hem daha kolay hem de daha şıkoluyor:)

Malzemeler: (25-28 cm çapında yuvarlak borcam veya teflon tepsi için)
125 gram tereyağı (margarin kullananlar için yarım paket)
 1/2 çay bardağı sıvı yağ
 1/2 çay bardağı yoğurt
 1/2 su bardağı toz şeker
 1 paket kabartma tozu
 Alabildiği kadar un

İçi İçin Malzemeler:
    3 tane elma
    3 yemek kaşığı toz şeker
    1 yemek kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Elmaları rendeleyip şeker ve tarçınla rengi dönüp yumuşayana kadar pişirin, soğumaya bırakın.
eritilmiş margarin ve diğer malzemeleri yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun. Hamurun yarısını merdaneyle borcamınız ölçüsünde açın, ama bu tepsinin tam tabanına değil kenarlarına da hamurun gelmesi gerekiyor, yağlanmış tepsiye açtıgınız hamuru serdikten sonra, üzerine elmalı harcı yayın. Geri kalan hamuru açarak şeritler halinde kesin ve tepsiye kafesler olusturacak sekilde serin. önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirip soguduktan sonra üzerine pudra sekeri döküp dilimleyerek servis yapın. 
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder