26 Haziran 2014 Perşembe

Humus

Aslında nohut unuyla da kolayca yapılabilir bir tarif ancak 2 Hataylı arkadasıma sordum, ikisi de nohutun tadını asla unu vermez dediler. Çok kolay çok lezzetli bir tarif, ister et yemeklerinin yanında servis edin, ister ekmeğe sürüp kahvaltılık gibi yiyin.

Malzemeler:
2 su bardağı nohut
1 çay bardağı tahin
1 tatlı kasıgı kimyon
3 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 limonun suyu
tuz
üzeri için ise; 2 çorba kaşığı tereyağı ve pul biber

Hazırlanışı:
Bir gece önceden ıslatılmış nohutları güzelce haşlayın, bu aşamada tercih size kalmış, kabuklarından ayırabilir ve patates gibi ezersiniz ya da benim gibi üşenip kabuklarıyla bir güzel blenderdan geçirirsiniz:) Tüm malzemeleri blenderla güzelce karıstıralım ve arada nohutun suyundan da ekleyelim, kıvamı çok cıvık olmayacak, servis tabagına koyduktan sonra da üzerine eritilmiş tereyağında pul biberi gezdirin, afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder