30 Nisan 2014 Çarşamba

Vişneli İrmik Tatlısı

Malzemeler:
 1 litre süt
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı şeker
10-15 tane çekirdekleri alınmış vişne (dondurulmuş veya taze)

Hazırlanışı:
İrmik, şeker ve sütü karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuk suyla ıslatılmış kare ufak borcamınıza (20 cm) muhallebinin yarısını dökün, tencerede kalan diger yarısına vişneleri ekleyerek 2-3 dakika daha karıstırarak kaynatın, borcama dökülen sade kısmı da biraz sogumus olacaktır, üzerine vişneli muhallebiyi de ekleyip üst kısmı düzeltin, buzdolabında bekleterek servis yapın.
Not: 4 kat yapmak isterseniz baton kek kalıbı şeklinde borcamınızda deneyin, fakat harcı farklı bir kaba 2' ye bölüp önce sade sonra vişneli, sonra tekrar sade ve vişneli muhallebi dökmeniz gerekecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder