21 Mayıs 2013 Salı

Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması

Aslında her türlü dolmayı kıymalı seven bir ailemiz var,hatta sülalemiz diyeyim:) Ama ana yemek olarak değil de atıstırmalık olarak sofraya konulacaksa biber dolması, can kurtarıcı. Kuru biberin avantajı da her daim elinin altında durabiliyor. Yogurtla da süper gidiyor, daha ne olsun:)

Malzemeler:
16 adet orta boy kuru dolmalık biber
16 çorba kaşığı (her bir dolma için bir çorba kaşığı) kırık pirinç
Reyhan, karabiber, nane, tuz
1 çorba kaşığı domates salça
1 çay kasıgı şeker
3 yemek kasıgı zeytin yağı
1 kuru sogan
1 su bardagı sıcak su
Hazırlanışı: Dolmalık biberleri 15 dakika kadar haşlayıp süzün. Geniş bir tencereye zeytin yağıyla rendelenmiş veya ince kıyılmıs sogan ve yıkayıp suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin. Salçayı da ekleyip 5 dakika bu şekilde kavurun, üzerine bir su bardagı suyu döküp kapagını kapayarak suyunu cekene kadar pişirelim. Baharatlar tuz ve sekeri ekleyip ocaktan alalım. Kuru biberlerimizin 3/4 ü dolacak sekişle dolduralım. Tencereye dik şekilde dizelim, agızlarına gelmeyecek ama boylarına da ulasacak kadar su ekleyerek pişirelim.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder