27 Mayıs 2013 Pazartesi

Beykoz Kebabı

İlk kez personel yemekhanesinde yedim, tabi ki ev yapımı kadar güzel değildi ama çok süslü püslü gelmişti:) Yapımı kolay ama ugrastırıcı, içi ayrı, patlıcanı ayrı, püresi kasarı ayrı ayrı hazırlamak oldukca zaman alıyor. Ama hepsi bir arada gibi birşey:) Yanına corba da gereksiz pilav makarna da:) Kuşbaşı etle yapılması makbul olanı, zırh kıyması denilen şeyi bulabiliyorsanız en güzeli... Ben kusbası etleri yarım nohut kadar dogradım neredeyse. Pek bir güzel oldu:)

Malzemeler:
6 adet karnıyarıklık patlıcan (benim patlıcanlar çok uzundu, 2ye böldüm, bu sefer de kısa oldu biraz:S)

İç Malzeme:
300 gr ufak doğranmış kuşbaşı
1adet kuru soğan
3 adet sivri biber
1 adet domates
6 diş sarımsak
Tuz, karabiber

Püre için:
1 büyük boy patates
1/2 su bardağı süt
1/2 çorba kaşığı tereyağı

Üzeri için: 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Sosu için:
2 bardak ılık su
1 corba kasıgı salca

Hazırlanışı:
Öncelikle patlıcanları çizgili soyup tuzlu suda bir süre bekletelim. Bu arada püremizi hazırlayalım, haşlanmış patatesi ezip tereyağında 1 dakika kadar çevirdikten sonra sütü de ekleyerek püremizi pütürsüz hale gelene kadar karıstıralım, ocaktan alalım.

Patlıcanları kızgın yagda kızartıp havlu kagıdın üzerine alalım.

Soğanı tenceremize alıp 2 kaşık kadar sıvı yagda rengi dönene kadar pişirelim ve etleri ekleyip, arada karıstırarak pişirmeye devam edelim. Etler yumusamaya baslayınca ince kıyılmıs biberleri ve domatesi de ekleyelim, üzerine kıyılmıs sarımsakları ve tuzu ekleyip, suyunu salıp geri toparlayana kadar pişirelim.

Fırın tepsisine patlıcanları dizip içlerine kusbası harcımızdan dolduralım, karnıyarık gibi. Üzerlerine patates püresi ve onun üzerine de kasar rendesi serpelim. Eti kavurdugumuz tencereye 2 su bardagı su koyalım, 1 çorba kasıgı salcayı bu suda eriyip patlıcanlarımızın üzerine dökelim. Su miktarını fırın tesinize göre ayarlayın. Pürelere değmeyecek ama patlıcanları kapatacak kadar suyunun olması lazım.

220 derece fırında kasarlar kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder