13 Nisan 2013 Cumartesi

Tiramisu

İlk tiramisuyla tanısmam kendi yaptıgımı yememle oldu, bu yüzden hep acabalarım vardı, pastanedekiler de böyle midir acep diye:) Daha birkaç ay öncesinde bir kafede Arzu tiramisu siparişi verdi ve dedim yavrum Ayşe halt etmiş pastaneler;) Bunu tiramisu yaptıgım misafirlerim hep söyledi, çok  güzel olmus diye, ama kendim de farkı görmeliymişim, tarif zor bir tarif değil, boşuna siz de küçücük dilime çift haneli rakamlar vermeyin...Bir de ne kadar az yumurta o kadar lezzet benim için, benim tarifimde yumurta yok arkadaslar, böylece o pişen yumurta kokusu da tütmüyor mutfakta.

Ben yogun kakao kahve tadını cok seviyorum, çikolata bitter severim, kakaonun acımtrak tadı mest ediyor beni...Tiramisumda da granül kahve (nescafe diyelim biz ona;)) ve kakaonun tadını tam olarak hissetmem lazım. İşte tarifim;)

Malzemeler:

1 adet 2 katlı pasdispanya (bim'i ne kadar sevmesem de orda satılan pasta altı keki en güzeli piyasadakilere göre)
keki ıslatmak için;
2 su bardağı sıcak su
2 çorba kasıgı toz şeker
2 corba kasıgı granül kahve

krema için;
2,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı toz şeker (yogun şeker tadınısevmiyorsanız 3 kasıga da düşürebilirsiniz, ben 3 kasık koyuyorum.)
1 paket 250 grlık labne



Öncelikle sıcak suyumuz kahve ve şekerimizi karıstıralım ki kahve ve şeker erisin, akabinde kekin üst kısmını servis tabagına alalım, diger yarısı kendi kabında iken kahveli şerbetimizle kekin iki kısmını da ıslatalım,  biri servis digeri kendi plastik kabında öööyle şerbetlerini çekedursunlar bu arada kremayı hazırlayalım. Süt, şeker ve unu tencereye alıp çırpma teliyle bir güzel topaklanmadan eritelim (biliyorum aslında un erimez, bir nevi yedirmek gibi bişey bu işlem, ama böyle demek istedim nolmuş allasen;) ) Sonrasında ocaga alıp karıstırarak pişirelim, bu karısım ılıdıgında labne peyniri katıp blenderla topaklar bitene kadar çırpalım. Kremamız da artık hazır. Önce servis tabagına aldıgımız kekin üzerine bu kremanın yarısını dökelim, üzerini kasıkla düzeltip kendi kabında ıslattıgımız kekin diger yarısını kremaladıgımız kekin üzerine kapatalım ve kalan kremayı ikinci katımıza dökelim, üzerini düzeltip çay süzgeciyle her yerine kakao serpelim, buzdolabında bir kac saat dinlendirip servis edelim. Ben biraz dısarda bekletiyorum, sonra buzdolabına alıyorum ve buzdolabından direkt cıkan tiramisuda kakao tadını cok alamadıgımdan servis etmeden ya da kendim yemeden bir saat kadar önce buzdolabından cıkarırım, bu da püf noktamız olsun, aman da ne güzel olsun:)

4 yorum:

  1. Çok güzel görünüyo.. Ben de denicem.. İnşallah seninkiler gibi güzel olur canım arkadaşım...

    YanıtlaSil
  2. bence olur:) ayrıca tadına bakmıs biri olarak sadece görüntüsü güzel demen cok ayıp Ayşegül;)

    YanıtlaSil
  3. Doğru yaaa.. Ben tadına bakmıştım... Zaten senin yaptığın tiramisunun bir dilimi her zaman benim.. :-) Çoook güzeldi.........

    YanıtlaSil
  4. Afiyet olsun Ays:) Her zaman elbette bir dilimi sana feda, ama sen de artık ögren;))

    YanıtlaSil