Un kurabiyesini beceremeyip de ağızda dağılan kurabiye hasretinden yanarken Zeynep Yengem imdadımı yetişti, pişerken mutfağa yaydığı kokuyu mu desem yoksa yerken agızda dağılmasnı mı...Cidden süper bir tarifmiş, bugüne kadar nerelerdeymiş;)
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı pudra şekeri
2 kahve fincanı tahin
3,5 su bardağı un
1 paket vanilya ( vanilya tadını sevmeyenlerdenim, kullanmadım)
O kadar basit ki; hepsini yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalara şekil veriyorsunuz ve bit bet tabiki önceden ısıtılmış 175 derece fırında çatlayıncaya patlayıncaya kadar pişiriyorsunuz. Soğumadan ellemeyin, uf olursunuz, soguduktan sonra cay süzgeciyle üzerine pudra şekeri gezdirin, sonra sarın sarmalayın koynunuza alın yatın:)
Afiyet olsun:)
kendi kendime deneme yorumu bir iki
YanıtlaSil