28 Nisan 2013 Pazar

3 2 1 Poğaça

Googleda aramada hemen her blogta su yazıyor; "bu meşhur tarifi ben de denedim" Bu kadar meşhurdu da ben neden şimdiye kadar duymadım bilmiyorum, ama (artık bıktınız biliyorum) her yumurtasız tarif gibi bu tarif de mest etti beni. Yapımı da cidden kolay. Malzemeler basit, mayalamak için saatlerce beklemiyorsunuz falan derken yaptım, her zaman ki gibi bayıldılar begendiler benim experler annem ve eşim:)

Malzemeler: 
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yogurt
1 su bardagı sıvı yag
1 tatlı kasıgı tuz
0,5 tatlı kasıgı seker
Aldıgı kadar un
İçi için de ne isterseniz; peynir, patates, kıyma...

Üzeri için; 1 Su bardağı kadar galeta unu

Hazırlanışı:
Kabartma tozu,yoğurt ,sıvıyağ, un ve tuzu karıştırma kabında kulak memesi kıvamı alana kadar un ekleyerek yogurun. (çok sert bir hamur olmasın) 15 dakika dinlendirilip cevizden biraz büyük bezeler koparın elde açarak harcınızdan ekleyin ve  kapatıp tekrar avcunuzun için yuvarlayın. Galeta ununa arkasını önünü bulayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 200c de pişirin. Çok fazla kızarmasını beklemeyin yumurta içermedigi için.

Afiyet olsun:)

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık .. Çok güzel görünüyo.. Ben de denicem İnşallah bu sefer kabarır ve seninkiler gibi güzel görünür..

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim sevgili adsız:)) Sen bana un kurabiyesini ögret, ben sana bu istediklerini yaparım:)) ayrıca cidden cok kolay bir tarif, bence bunu yaparsın;))

    YanıtlaSil