27 Mayıs 2013 Pazartesi

Cevizli Muffin

Cevizi her zaman keke çok yakıstırırım, hala bir umut kızım yer diye renkli muffin kalıplarıyla yapmaya devam ediyorum, Deniz hariç herkes de begenip yiyor, ama kızımın hamur işiyle hiç mi hiç alakası yok...

Aslında yola -teflonu sökülmüş kek kalıbımı atıp- yeni aldığım kek kalıbımı denemek maksadıyla çıktım, sonra bir baktım muffine gidiyor yolum:) Yumurta düşmanı olan ben, kek hamuruna 3er 4er yumurta kırmaktansa muffini 2 yumurtayla kurtarmak işime geliyor sanırım:)


Malzemeler: (15 muffin)
2 yumurta
100 gr eritilmiş tereyağı
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı ezilmiş ceviz
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kasıgı karbonat
1,5 su bardağı un

Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri mikserle şekerler eriyene kadar çırpın. Sonra tereyaı ve sütü de ekleyip cırptıktan sonra elenmiş un, karbonat ve kabartma tozunu da ekleyip tahta kasıkla unlar kaybolana kadar karıstırın. En son cevizleri de ekleyip muffin kalıplarına harcınızı paylaştırın. 180 derecede ısıtılmış fırında ilk 20 dakika fırın kapağını açmadan, sonrasında kızarana kadar (yaklaşık 40 dakika) pişirin. Kürdan testi elbetteki vazgeçilmez son:)

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder