13 Nisan 2013 Cumartesi

Limonlu Revani

Hiç sevmezdim biliyor musunuz? İrmikli keke şerbet dökmek kadar saçma bişey var mıydı yaaa:) Ya yaş ilerleyip de kilolar yerleşmeye başladıkca insan kendine inat daha çokşey yemek istiyor ya da bu tarif iyiymiş de bundan önce babamın yaptıkları pek de bişeye benzememiş;)) Bizim evde kadayıf ve revaniyi babam yapar çünkü.

Şaka bir yana ben yumurtayı sevmediğimden olsa gerek yedigim hamur işinde ya da yumurtalı olan her neyse, kokusunu kamufle edecek bir malzeme girmesi gerekiyor o yediğim şeye, limon da burda kamufle görevini görüyor, cidden çok güzel bir tat oluyor.


Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yogurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz içi (ben fındık daha çok seviyorum tatlılarda, fındık kullandım, accık irice bıraktım, toz haline getirmedim)
1 kocaman limon kabugunun rendesi
 1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya ( her zamanki gibi ben kullanmadım)

Şerbeti için;
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
yarım limon suyu
3-4 tane karanfil

Önce serbeti hazırlayalım, limon hariç diger malzemeleri  tenceremizde kaynatalım, 20-25 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyunu da ekleyip 5 dakika da böyle kaynadıktan sonra altını kapatın, sogumaya bırakın.


Şeker ve yumurtayı çırpıp diğer malzemeleri tek tek ekleyin, en son kabartma tozunu ekleyip karısıma yedirin. Yağlanmıs 25-27 cm çaplarında fırın tepsisine aktarın, ısıtılmıs 175 derece fırında ilk 20 dakika kapagını acmadan 40-45 dakika pişirin, kızarmıs ise fırından cıkarın ve serbeti hemen ekleyin. Revani ne kadar dinlenirse o kadar lezzetlenen bir tatlı, afiyet olsun:) 

1 yorum:

  1. Senin yaptığın revaniden ben de yedim.. Çoooook güzel olmuş çok lezzetli çok beceriklisin..:-)

    YanıtlaSil