Malzemeler:
1 adet kesme şeker büyüklüğünde doğranmış tavuk göğsü
1 adet küp küp doğranmış kuru soğan
3 adet soyulmuş küp küp doğranmış domates
4-5 doğranmış sivri biber
10 adet doğranmış mantar
1/2 çorba kaşığı domates veya biber salçası (isteğe bağlı)
3 diş kıyılmış sarımsak
Sıvı yağ
Tuz,karabiber,kırmızı biber, kekik
Hazırlanışı:
Genelde sotelerde eti önce pişirirler, ancak ben önce soganının pembeleşmesi gerektigini savunanlardanım. Çünkü sogan sotelenip de tadı cıkınca et tavuk pişerken sogan tadı içine işliyor, daha bir lezzetli oluyor.
Öncelikle geniş bir tencere veya tavamıza 2-3 kaşık sıvı yağ koyup soganları pembeleşene kadar kavurun, sonrasında tavuk göğsünü ekleyip tavuklar suyunu salıp sonra çekene kadar ara ara karıstırarak pişirin, akabininde mantarları ve sarımsağı ilave edin, aynı şekilde mantarlar da suyunu salıp toparlasın. Mantar ve tavuklar piştikten sonra biberleri ve domatesleri
ekleyin. Zevkinize bağlı elbette ama domateslerin kırmızısı yeterli gelmediyse salça da ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra tuzunu ve
baharatları ekleyin. Domatesler de diriliğini kaybettikten sonra ocagınızı kapatın ve kekik serpiştirerek yemegi 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın, sonra servis yapın:)
Afiet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder